• KOZAN POLİSİ ARANAN 7 ŞAHSI YAKALADI
    KOZAN POLİSİ ARANAN 7 ŞAHSI YAKALADI
  • Kozan Mahyalar Köyü’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    Kozan Mahyalar Köyü’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
  • MUHTAR ALPER HALLAÇ’A SON VEDA
    MUHTAR ALPER HALLAÇ’A SON VEDA
  • Feke’de Gölet İnşaatında Göçük Meydana Geldi: Bir İşçi Hayatını Kaybetti
    Feke’de Gölet İnşaatında Göçük Meydana Geldi: Bir İşçi Hayatını Kaybetti
  • YANGINA İLAÇLAMA EKİBİ MÜDAHALE EDEREK BÜYÜMEDEN SÖNDÜRDÜ.
    YANGINA İLAÇLAMA EKİBİ MÜDAHALE EDEREK BÜYÜMEDEN SÖNDÜRDÜ.
  • KOZAN–FEKE KARAYOLUNDA SAMAN YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ: TRAFİK KISA SÜRELİ AKSADI
    KOZAN–FEKE KARAYOLUNDA SAMAN YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ: TRAFİK KISA SÜRELİ AKSADI
  • Kozan Çukurköprü’de Trafik Kazası 1 ölü 1 Yaralı
    Kozan Çukurköprü’de Trafik Kazası 1 ölü 1 Yaralı
  • Kozan Sanayi Kavşağında Zincirleme Kaza: Bir Yaralı
    Kozan Sanayi Kavşağında Zincirleme Kaza: Bir Yaralı
  • KOZAN POLİSİ BİR HAFTADA 72 NOKTADA 330 PERSONEL İLE UYGULAMA YAPTI
    KOZAN POLİSİ BİR HAFTADA 72 NOKTADA 330 PERSONEL İLE UYGULAMA YAPTI
  • TARLADA YARALI HALDE BULUNAN GENÇ HASTAHANEDE HAYATINI KAYBETTİ
    TARLADA YARALI HALDE BULUNAN GENÇ HASTAHANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
KOZAN POLİSİ ARANAN 7 ŞAHSI YAKALADI
KOZAN POLİSİ ARANAN 7 ŞAHSI YAKALADI

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 23-30...

Kozan Mahyalar Köyü’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Kozan Mahyalar Köyü’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Kozan’ın Mahyalar Köyü kırsalında bugün...

MUHTAR ALPER HALLAÇ’A SON VEDA
MUHTAR ALPER HALLAÇ’A SON VEDA

Yaklaşık 15 gün önce geçirdiği...

YANGINA İLAÇLAMA EKİBİ MÜDAHALE EDEREK BÜYÜMEDEN SÖNDÜRDÜ.
YANGINA İLAÇLAMA EKİBİ MÜDAHALE EDEREK BÜYÜMEDEN SÖNDÜRDÜ.

Tufanbeyli’nin Güzelim Köyü’nde çalılık yangınına...

Kozan Çukurköprü’de Trafik Kazası 1 ölü 1 Yaralı
Kozan Çukurköprü’de Trafik Kazası 1 ölü 1 Yaralı

Kaza, Kozan’ın Çukurköprü mevkiinde 16.15...

Kozan Sanayi Kavşağında Zincirleme Kaza: Bir Yaralı
Kozan Sanayi Kavşağında Zincirleme Kaza: Bir Yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde, sanayi kavşağında...

TARLADA YARALI HALDE BULUNAN GENÇ HASTAHANEDE HAYATINI KAYBETTİ
TARLADA YARALI HALDE BULUNAN GENÇ HASTAHANEDE HAYATINI KAYBETTİ

İmamoğlu ilçesine  bağlı Koyunevi Köyünde,...

KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI

Kayhan yolu üzerinde meydana gelen...

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ
İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, ÇIKAN...

MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER
MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER

Adana'ya Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya giden Kozan...

ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ
ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ

Kozan'a bağlı Çokak Köyü'nde meydana...

ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN
ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN

Kozan'ın Çamdere Köyü (Menteşe) den...

KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR
KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR

Kozan’ın Bucak Köyü Cennet Vadisi...

KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI
KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI

Tam listeyi görmek için sitemizi...

EĞİTİM-BİR-SEN KOZAN  TEMSİLCİLİĞİ, EĞİTİMCİLERE YAPILAN ŞİDDETİ KINADI
Eğitim-Bir-Sen Kozan ilçe binasında düzenlenen sahur programında bir arayagelen sendika üyeleri sahurun ardından, 22 Mayıs Çarşamba günü Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu’nda görevli öğretmenin bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesini kınayan bir basın açıklamasında...

Bu Yaziyi Whatsapp'ta Paylas
EĞİTİM-BİR-SEN KOZAN  TEMSİLCİLİĞİ, EĞİTİMCİLERE YAPILAN ŞİDDETİ KINADI

Eğitim-Bir-Sen Kozan ilçe binasında düzenlenen sahur programında bir arayagelen sendika üyeleri sahurun ardından, 22 Mayıs Çarşamba günü Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu’nda görevli öğretmenin bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesini kınayan bir basın açıklamasında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Kozan İlçe Başkanı Umut GÜL tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 GELECEĞİMİZİ HEDEF ALAN ŞİDDETİ KINIYOR, YETKİLİLERİ TEDBİR ALMAYA DAVET EDİYORUZ!

”Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür.

22 Mayıs Çarşamba günü Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu’nda görevli öğretmenimiz, bir öğrenci velisi tarafından darp edilmiştir.

Sebebi ne olursa olsun, bir öğrenci velisinin elini kolunu sallayarak okulun içerisine kadar girmesi,  öğrencilerinin önünde öğretmen arkadaşımıza hakaret etmesi ve okul koridorunda uzun müddet onu darp etmesi şiddetin vardığı noktanın en acı ve açık göstergesidir.

Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan, her geçen gün artan ve bir türlü önlenemeyen bu şiddeti kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz.  Öğretmenlerimizin daha önce maruz kaldığı saldırıların hüzünlü hatıraları hâlâ yüreğimizi dağlarken, son zamanlarda bu saldırıların kaygı verici oranlarda artması üzüntümüzü katmerleştirmektedir.

Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.

Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. İlgililerin, daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz.

Biz, bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimcilerimizin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız.

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda Meslek Kanunu ile önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri daha etkin hale getirilmelidir. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizlikleri giderilmeli özellikle davranış bozukluğu olan bazı öğrencilerin diğer öğrencileri ve öğretmenlerini zaman zaman sözlü ya da fiili şiddete maruz bıraktığı ortamlar bertaraf edilmelidir. Okullarda güvenlik önlemleri daha ciddi bir şekilde ele alınmalıdır.

Sözde kaldırılmış 147 garabeti vb.  düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir.

Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin en önemli aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.

Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor ve te’lin ediyoruz.

Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu yerelde sizlere genelde tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen, olarak şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gecenin bu vakti meslektaşları için bir araya gelen eğitim çalışanlarının sesine kulakverilmesi hususunda gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.

Bu elim olaydan dolayı başta saldırıya uğrayan öğretmenimize ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor,  öğretmenimize acil şifalar diliyoruz.

Sözlerimizin sonunda şunun asla unutulmamasını istiyoruz; saldırıya uğrayan sadece bir eğitimci, bir öğretmen değil bizlerin, toplumumuzun, nesillerimizin  geleceğidir.

Katılımlarınızdan ve göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü hepinize  teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.’’ Dedi.

27 Mayıs 2019 12:45
Bu Haberi Yazdır

Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa