Adana’nın İmamoğlu İlçesi 23 Nisan Ortaokulunda görev yapan matematik öğretmeni Sümeyye Güner BEDİR tarafından yürütülen Uluslararası eTwinning Projeleri ilki , Mysterious World Of Mathematics: DiscoverFacts projesinde 11 farklı ülkeden 29 okul katılım projede yer alıyor. My fun STEM Workshop projesinde ise 7 farklı ülkeden 24 okul proje de yer alıyor. My fun STEM Workshop projesine ise 5 farklı ülkeden 16 okul katılacak. Books=Literary Masks projesine ise 4 farklı ülkeden 19 okul yer almış durumda
Uluslararası eTwinning Projelerinin içeriği hakkında geniş bilgi aldığımız 23 Nisan Ortaokulu matematik öğretmeni Sümeyye Güner BEDİR, projenin amaçlarını öğrenciler üzerindeki etkilerini ve sonuçlarını şöyle açıkladı.
*****
‘’Mysterious World Of MathematicsDiscoverFacts projesinde:
(PROJE KURUCUSU)
-Günlük yaşam problemlerini çözerken eğlenceli ve zevkli bir öğrenme ortamı yaratmak
-Gerçek yaşamı keşfederek öğrenmeyi anlamlandırmak
– Günlük yaÅŸamlarında matematiÄŸin farkında olmak ve onları probleme anlam vermeye teÅŸvik etmek.
-Matematiksel görüşlerini ifade etme
– Yaratıcı problemler oluÅŸturma becerisi
-Problem çözmeye yönelik kendi stratejilerini ve yaklaşımlarını geliştirme
amacıyla yapılmıştır.
Çocuklar;
Resimdeki matematiÄŸi
DoÄŸadaki matematiÄŸi
Canlılardaki matematiği
Müzikteki matematiği
araştırdılar ve birebir gerçek yaşamda bularak matematiği keşfettiler. Bu sayede birebir yaşayarak matematik konularını içselleştirdiler.
Günlük Yaşamla ilgili Problem Challenge yaptılar. Ortakların yazdıkları problemleri çözerek buldukları cevap ile yeni sorular ürettiler. Bu sayede matematik okuryazarlıkları arttı. Matematiksel hikaye yazdılar. Bu onların yaratıcılıklarını geliştirdi. Oyunlar ve şarkılar yazdılar. Pi günü ile ilgili yeni materyalleri ürettiler. Ünlü matematikçileri ve onların neler bulduklarını öğrendiler. Ünlü matematikçilerin mozaiğini yaptılar ve karikatür tasarlayarak neler bulduklarını anlattılar. Tüm bunları birleştirerek Ünlü matematikçiler sözlüğü yaptık.
****
My Fun STEM Workshop projesi:
(PROJE KURUCUSU)
-Öğrencilerimizin 21. yy becerileri, yaratıcılık, problem çözme, eleştirel düşünme ve günlük yaşam problemlerine çözümler geliştirmelerini sağlamak.
-Öğrencilerimize STEM eğitim yöntemini tanıtmak ve STEM uygulamalarını deneyimlemelerini sağlamak.
–Ayrıca fen, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini kazandırmak, takım çalışması ve işbirliği becerilerini geliştirmek, merak duygularını uyandırmak.
-Öğrencilerimizin yaratıcılık, problem çözme becerileri, işbirliği, eleştirel düşünme ve proje tabanlı öğrenmeyi geliştirmek.
-Öğrencilere çevre bilinci kazandırmak.
Amacıyla yapılmıştır.
Günlük hayatımızda karşılaştığımız basit sorunlara pratik çözümler üretmeyi planlıyoruz. Doğa projemizin bir parçası olacak. Havayı, suyu, bitkileri kullanarak eğlenceli aktiviteler yapacağız. Öğrencilerimiz doğayı tanıyacak, sevecek ve koruyacaktır. Çevreyi keşfedecekler.
Hava teması – Roket yaptılar
Su teması -Köprü yaptılar
Bitki teması -Fasulye çimlendirdiler (topraksız tarım)
Çevre teması
gibi konularda fen, matematik, teknoloji ve mühendisliği bir araya getirip yeni parçalar ürettiler.
****
Fun&Inclus projesi:
Bu proje okul, şehir, ülke veya potansiyel/zorluklardan bağımsız olarak, eğlenceli ve aktif yönüyle öğrenmenin herkes için olduğu ilkesine dayanmaktadır.
Öğrenciyi öğrenmenin merkezi odağı haline getirir ve onların kendilerini motive edici ve eğlenceli bir ortama sokmalarını ister.
Bilim, mutfak, yeni teknolojiler ve sanat gibi konuları ele alacağız.
-Bilim: Bir deneyin yürütülmesi (örneğin: Çimlenme; çözünme; eğlenceli bilim; optik, diğerleri arasında)
-Aşçılık: Her ülke için tipik bir yemek tarifin detaylandırılması ve uygulanması (ailenin işbirliği ile)
-Sanat: Malzemeler yeniden kullanarak her ülkeden bir ressamla ilgili etkinlik (maske tasarımı, koltuk tasarımı, …)
-Oyunlar: Öğrencilerle bir veya daha fazla etkileşimli oyun geliştirme
Gerçekleştirilen tüm görevler, ortaklar arasındaki işbirliği yoluyla belgelenecek ve derlenecektir. Bu paylaşıma ek olarak, eTwinning aracılığıyla keşfedilecek gerçek bir dünya olan diğer okulları ve gerçekleri de öğreneceğiz.
****
Books=Literary Masks projesi:
Projemizin temel amacı, çeşitli ülkelerdeki okullar arasında kitaplarla ilgili yaratıcı etkinlikleri paylaşmak, bunları kısıtlama olmaksızın her zaman bize eşlik eden edebi maskeler olarak anlamaktır.
Bu proje, bu yılın Mart ayından Mayıs ayına kadar sürecek ve kitaplar, Portekizce veya yabancı kitaplar etrafında etkinliklerin paylaşılması ilkesine dayanmaktadır. Öğrenmeyi, paylaşmayı, bilgiyi ve teknolojiyi kullanmayı birleştiren ve bu Projeye değer katan faaliyetlerin odak noktası öğrencidir.
Yemek, çizim, resim, söyleşi/diyalog, yaratıcı yazarlık, müzik, insan gibi konuları geliştirerek kitaplarla ilgili girişimlerde bulunmayı amaçlıyoruz.’’ Dedi.
9 Mayıs 2022 12:40