• İmamoğlu’nda Mısır Tarlasında Tır Yandı
    İmamoğlu’nda Mısır Tarlasında Tır Yandı
  • Kozan Belediyesi, “Mevzuata Aykırı ve Kaçak Binaların Yıkımı” işi kapsamında ilçede bulunan 289 bina için 8 Eylül 2026’da yıkım ihalesi Açtı
    Kozan Belediyesi, “Mevzuata Aykırı ve Kaçak Binaların Yıkımı” işi kapsamında ilçede bulunan 289 bina için 8 Eylül 2026’da yıkım ihalesi Açtı
  • Aladağ ilçesinde otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
    Aladağ ilçesinde otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
  • GÜZPINARI’NIN ŞİFALI SUYU SAHİPSİZ Mİ KALDI?
    GÜZPINARI’NIN ŞİFALI SUYU SAHİPSİZ Mİ KALDI?
  • Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı; Daha tabelamızı asmadan 1.500 üye barajını aşarak çok önemli bir başarıya imza attık
    Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı; Daha tabelamızı asmadan 1.500 üye barajını aşarak çok önemli bir başarıya imza attık
  • FEKE’NİN YENİ KAYMAKAMI GÖREVİNE BAŞLADI
    FEKE’NİN YENİ KAYMAKAMI GÖREVİNE BAŞLADI
  • Zeydan Karalar’a 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
    Zeydan Karalar’a 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
  • FEKE AKKAYA’DA İKİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 2 YARALI
    FEKE AKKAYA’DA İKİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 2 YARALI
  • KOZAN FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ KEREMCAN HAYATINI KAYBETTİ
    KOZAN FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ KEREMCAN HAYATINI KAYBETTİ
  • Kozan’da mısır hasadı başladı ancak TMO, 2026 yılı mısır alım fiyatını henüz açıklamadı.
    Kozan’da mısır hasadı başladı ancak TMO, 2026 yılı mısır alım fiyatını henüz açıklamadı.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI

Kayhan yolu üzerinde meydana gelen...

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ
İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, ÇIKAN...

MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER
MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER

Adana'ya Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya giden Kozan...

ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ
ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ

Kozan'a bağlı Çokak Köyü'nde meydana...

ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN
ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN

Kozan'ın Çamdere Köyü (Menteşe) den...

KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR
KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR

Kozan’ın Bucak Köyü Cennet Vadisi...

KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI
KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI

Tam listeyi görmek için sitemizi...

ÖLEN KÖPEĞİ HASTANEYE GÖTÜRMEYEN ve DARP EDİLEN 112 ACİL SERVİS PERSONELİ BARAN KAYA KONUŞTU
Kozan'da acil bir hasta ihbarı için gittikleri olay yerinde eli sopalı dört şüpheli tarafından darp edilen sağlık personeli Mehmet Baran Kaya, "Sağlıkta şiddete hayır diyoruz, bizim görevimiz hayvanlara bakmak değil insanlara bakmak, hayvanlara bakmak için veterinerler ve belediyeler var"...

Bu Yaziyi Whatsapp'ta Paylas
ÖLEN KÖPEĞİ HASTANEYE GÖTÜRMEYEN ve DARP EDİLEN 112 ACİL SERVİS PERSONELİ BARAN KAYA KONUŞTU

Kozan’da almış oldukları bir epilepsi vakası üzerine gittikleri olay yerinde eli sopalı dört şüpheli tarafından darp edilen sağlık personeli Mehmet Baran Kaya, “Sağlıkta şiddete hayır diyoruz, bizim görevimiz hayvanlara bakmak değil insanlara bakmak, hayvanlara bakmak için veterinerler ve belediyeler var” dedi.

 

Mahmutlu Mahallesi Küçük Cami civarında almış oldukları bir epilepsi vakası ihbarı üzerine gitmiş oldukları olay yerinde vaka ile karşılaşmayan ancak olay yerine gelen dört şüpheliden birinin ceketinden bir köpek çıkararak köpeğini hastaneye götürmesini istemesi ancak sağlık personelleri Mehmet Baran Kaya (26) ve Ümit Koçak’ın (52) olumsuz cevap vermeleri üzerine şüpheliler tarafından darp edilmişti. Olayın üzerine darp edilen Kaya ve Koçak tedavilerinin ardından şahıslardan şikayetçi olmuşlardı.

Sağlık Personeli Mehmet Baran Kaya’yı evinde ziyaret eden sağlık görevlisi arkadaşları da Kaya’ya destek olarak bir daha bu tür vakanın yaşanmaması temennisinde bulundu.

Mehmet Baran Kaya, “Yaklaşık yedi buçuk sekiz yıllık 112 personeliyim. Dün epilepsi hastası olduğu gerekçesi ile ihbar aldık. Bunun üzerine Mahmutlu Mahallesi Küçük Cami civarında bir adrese gittik. Olay yerine vardığımızda bir vaka olmadığını gördük. Ambulansa iki kişi bizden önce bindi. Şahıslar arabaya binmişti. Bunun üzerine yanlarına giderek ne rahatsızlıkları olduğunu sordum. Bir tanesi ceketinin içinden küçük bir köpek çıkardı ve köpeğimiz hasta bunu hastaneye götür dedi bana. Ben de hayvanlara müdahale edemeyeceğimizi söyledim. Götür diyorsam götüreceksin dedi, ardından da bana küfretti. Ben de bana küfretme gibi durumun yok sen bana ne hakla küfrediyorsun dedim ve küfür ederek üstüme saldırdı. O sırada şoförümüz araladı. Ondan sonra diğer yanındaki yaklaşık 27-28 yaşlarındaki şahıs şoförümüzle kavga etmeye başladı. Ben aralamaya kalkınca da yaklaşık 40 45 yaşlarında bir şahıs bana saldırdı. Aramızda bir arbede yaşandı. Daha sonra bıçak çektiler önce şoförümüze saplamaya çalıştılar o kaçınca bana saplamaya çalıştı çok şükür kendimi korudum. Daha sonra bir tanesi bana vurmaya çalıştı. Diğeri bağrıma bıçak dayadı ve hadi elini kaldırabiliyorsan kaldır dedi bana ben de elimi kaldıramadım belki elimi kaldırsaydım bugün hayatta olamayacaktım. 112 Personeline bu tür şey yapılmaması lazım. Gerekli tedbirlerin alınmasını ve bu tür şeylerin yaşanmamasını istiyorum. Ben sahada rahat çalışmak istiyorum. Sağlıkta şiddete tamamen karşıyım. Ben hayat kurtarmaya gidiyorum ama kendi hayatım tehlikede. Sürekli bir vakaya gidiyorum bugün mü tehdit edecekler yarın mı kafama silah dayayacaklar korkuyorum. Hayvanlarla ilgili gerekli nöbetçi veterinerler oluyor, belediyelerin gönderdiği veterinerler oluyor elbette bir hayvana bakılmalı ama biz hayvan doktoru değiliz, biz zaten hayvana gereken müdahaleyi yapamayız” dedi.
“Sağlıkta şiddete bir çözüm bulunmasını istiyoruz”

112 Acil Müdahale görevlisi Cengiz Ördek de, “Yaklaşık 8 yıldır 112’de görevliyim. Yadırgıyorum kınıyorum, özellikle sağlıkçılara genelde bu tür vaka ve saldırılar çoğalmaya başladı. Biz burada insanı yaşatmak için mücadele ediyoruz görevimiz itibarı ile. Hayvanlarla veterinerlerimiz var belediyemiz var biz müdahale edemeyiz hayvanlara. Kınıyoruz bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Baran kardeşimle ben bir ay önce yine bir vakayla karşılaşmıştık. Yine kardeşimizi darp etmişlerdi o zaman. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

112 Sağlık Görevlisi Elif Atlar, “Yaklaşık sekiz yıldır paramedik olarak görev yapıyorum. Bu üzücü olaydan dolayı sağlıkta şiddeti kınıyorum. Bir daha tekrarlanmamasını diliyorum” diye konuştu.

“Biz insanlara müdahaleye gidiyoruz hayvanlara değil”

112’de paramedik olarak görev yapan Eda Eren ise, “Yaklaşık beş aydır paramedik olarak görev yapıyorum, arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu ilk değil. Ama son olmasını istiyoruz. Bizim görevimiz insanların yaşamını daha iyiye ve kaliteli bir şekilde yönlendirmek. Biz olaya insanlara müdahale yapmaya gidiyoruz hayvanlara gitmiyoruz. Bunun için belediyelerimiz ve veterinerlerimiz var. Bize karşı yapılan bu şiddet ya da saldırgan olaylara karşı kesinlikle önlem alınmasını istiyoruz. Daha öncesinde de yaşanmış olaylar bunlar. Acil şifalar diliyorum arkadaşlarıma sağlıkta şiddetin bir son bulmasını diliyorum” dedi

5 Mart 2018 10:23
Bu Haberi Yazdır

Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa