KOZVAK BAŞKANI DURU ÇİFTÇİ HAKKINDA SÖYLENEN SÖZLER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Değerli Basın mensupları
Sizlerin de katılmış olduğunuz bir parti basın toplantısında , maalesef şahsımla ilgili olarak hakaret ve yanlış bilgiler içeren bir takım açıklamalar yapılmıştır.
Kozanımızın bunca sorunu varken ,konu 17-18 yıl önce yapılmış bir değirmen restorasyonuna getirilmiş ve ermeni meselesi ile ilişkilendirilmek istenmiştir.Bahse konu antik değirmeni ben ve Kuddusi Çalatlı birlikte restore ettirdik ve Kozanın sosyal ve kültürel hayatına güzel bir katkı yaptık. Değirmenin arkasındaki narenciye bahçesine de ortağız.bu restorasyon işleminde , mevcut belediye başkanı Kazım Özgan’ın hiçbir ilgisi yoktur.hatta Kazım bey o dönem belediye başkanı değildir,Kozan’da değildir ve de beni tanımamaktadır ben o yıllarda Kosovada UNMIC e bağlı kayyum görevini yürütmekteydim ama basın toplantısında nasıl bir araya getirildik iş nasıl ermeni meselesine geldi siz değerli basın mensuplarının takdirine sunuyorum.
Değirmen Kozan’da yapılan ilk restorasyon işlemidir ,sonraki yapılan restorasyonlara örnek teşkil etmiş ,Kozanımız ailecek gidilebilen bir mekan kazanmıştır. Kuddusi bey Kosovayı aramış ve bu değirmen ve bahçenin satlık olduğunu söylemiştir , ben satın alma kararını verdiğimde ,burasının tarihte Ermenilere ait olduğunu bilmiyordum , ama şunu belirtmeliyim bilsem de kararım değişmezdi Kozan’da ki her yapı Kozan’ın bir değeridir ve korunmalıdır,bu yapılar tarihe tanıklık etmektedir bu yapıların ermenisi , gavuru olmaz . Biz başlangıçta bu değirmeni ofis ve depo olarak kullanmak ve bu su yolu üzerindeki diğer 12 tarihi değirmene dikkat çekmek ve kozanda bir zamanlar var olan değirmen kültürünü tanıtarak kozan turizm potansiyeline katkı yapmak istedik. Buranın restoran olması fikrini o zamanki Kozan kaymakamı bize vermiştir. Ha deniyorsa ki bu yapılardan dolayı ermeniler gelirler ve Kozan’dan hak talep edebilirler , kimse Kozanımızın bir çakıl taşını bile alıp gidemez ,ama 2008 yılında mevcut iktidar tarafından çıkartılan azınlık vakıfları ile ilgili kanun buna çanak tutabilir.
Baba tarafından hem avşar hem de farsağım , annem yörüktür
Baba tarafından büyük dedem göğmulla kendi köyüne köprü yaptırmıştır ,dedem çolak Mehmet aynı köye çeşme yaptırmıştır ,anne tarafından büyük dedem yörük ali hoca ,mıktar hacı ile birlikte kilgen çayı üzerine köprü yaptırmıştır , babam Nabi Çiftçi Özel Kozan Lisesinin 18 kurucusundan birisidir , bir avukat olarak veremle savaş derneği başkanlığı yapmış ve Kozan dispanserini inşaa ettirmiştir annem Mevzune çiftçi tüm Kozan gariban, yetim ve öksüzlerinin anasıydı ,Kozan Cezaevine bir kütüphane kazandırmıştır. Ben böyle bir aileden geliyorum atalarım Kozan için ne yapmışsa bende onları örnek alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ,ama kesinlikle basın toplantısında şahsıma yapılan yalan yanlışı ve hakareti hak etmiyorum ve bunu yapanları kınıyorum.
Kazım beyle beni ortak işlerde anmak istiyorsanız , 1448 de inşaa edilen ve Anadolu’da ki en önemli İslam esrlerinden biri olan büyük camiinin orijinal hale getirilmesindeki ortak eylemimize bakın , uluslararası Akdeniz gençler satranç şampiyonasının Kozan’da yapılabilmesine bakın , Horzum yemek yarışmalarına bakın , Kozan’da yapılan restorasyonlara bakın , Kozanın turizm yürüyüşüne bakın bırakın bu saçma sapan temeli olmayan idaaları.
10 Temmuz 2020 11:18