• Kozan’da mısır hasadı başladı ancak TMO, 2026 yılı mısır alım fiyatını henüz açıklamadı.
    Kozan’da mısır hasadı başladı ancak TMO, 2026 yılı mısır alım fiyatını henüz açıklamadı.
  • KOZAN’DA BİR HAFTADA 81 NOKTADA DENETİM: 3 ŞAHIS TUTUKLANDI
    KOZAN’DA BİR HAFTADA 81 NOKTADA DENETİM: 3 ŞAHIS TUTUKLANDI
  • Kozanda Av Tüfeği Ateş Aldı: 1 Ağır Yaralı
    Kozanda Av Tüfeği Ateş Aldı: 1 Ağır Yaralı
  • Kozan Ticaret Odası Seçimlerinde Güç Birliği: Hakan Ağca ve Volkan Bayrakçı’dan Değişim ve Şeffaflık Vurgusu
    Kozan Ticaret Odası Seçimlerinde Güç Birliği: Hakan Ağca ve Volkan Bayrakçı’dan Değişim ve Şeffaflık Vurgusu
  • MAHALLELİ 6 AYDIR TOZLA MÜCADELE EDİYOR “Artık yeter, pes ettik” diyen vatandaşlar çözüm bekliyor.
    MAHALLELİ 6 AYDIR TOZLA MÜCADELE EDİYOR “Artık yeter, pes ettik” diyen vatandaşlar çözüm bekliyor.
  • KOZAN’DA BİR HAFTADA 390 POLİSLE DENETİM: 266 BİN TL CEZA KESİLDİ
    KOZAN’DA BİR HAFTADA 390 POLİSLE DENETİM: 266 BİN TL CEZA KESİLDİ
  • Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Belirlendi.
    Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Belirlendi.
  • İMAMOĞLU’NDA TÜNELDEKİ GÖÇÜKTE ÖLÜ SAYISI 2’YE ÇIKTI
    İMAMOĞLU’NDA TÜNELDEKİ GÖÇÜKTE ÖLÜ SAYISI 2’YE ÇIKTI
  • ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ Yeni Dekan Prof. Dr. Harun Bal Oldu
    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ Yeni Dekan Prof. Dr. Harun Bal Oldu
  • MISIR FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN
    MISIR FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI

Kayhan yolu üzerinde meydana gelen...

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ
İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, ÇIKAN...

MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER
MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER

Adana'ya Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya giden Kozan...

ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ
ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ

Kozan'a bağlı Çokak Köyü'nde meydana...

ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN
ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN

Kozan'ın Çamdere Köyü (Menteşe) den...

KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR
KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR

Kozan’ın Bucak Köyü Cennet Vadisi...

KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI
KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI

Tam listeyi görmek için sitemizi...

ASKİ’DEN DERELER PROJESİ
Cumhuriyet tarihinden beri su gitmeyen bölgelere su götüren ASKİ; şimdi de yıllardır el değmeyen dere ve göletleri temizleyip kullanışlı hale...

Bu Yaziyi Whatsapp'ta Paylas
ASKİ’DEN DERELER PROJESİ

 

Cumhuriyet tarihinden beri su gitmeyen bölgelere su götüren ASKİ; şimdi de yıllardır el değmeyen dere ve göletleri temizleyip kullanışlı hale getiriyor.

Büyükşehir yasası ve İl Özel İdarelerinin dağılmasıyla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil edilen birçok dere ve gölet, 30.11.2015 tarih ve 372 sayılı Meclis Kararıyla Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Bu devir işlemiyle birlikte kolları sıvayan ASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Dereler Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri çok kısa zamanda yıllardır bakımı yapılmayan, ıslah edilmeyen dere ve göletleri temizleyerek bölge insanının kullanabileceği hale getirdi.

ASKİ’DEN TARIM VE HAYVANCILIK’A BÜYÜK DESTEK

ASKİ bu proje ile vatandaşların hayvansal içme suyu, sulama göletleri ve sulama suyu gibi birçok ihtiyacına cevap vermenin yanı sıra bölge halkının şehirlere göç etmesini de engelleyerek, yerinde tarım ve hayvancılık ile kalkınmasını da hedefliyor.

Özellikle tarımsal alanların ve faaliyetlerin azaldığı son yıllarda çiftçilerimize yeni istihdam alanı sağlayarak ve sulu tarımı da etkin hale getirerek hem ürün çeşitliliğini hem de verimi arttırmayı amaçlıyor.

ÇOK KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞLER YAPILDI

2017 yılı içinde yapılan ve büyük başarı sağlanan Dereler ve Göletler Projesiyle,  Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerimizde 7 tane ”Basınçlı Sulama Sistemi” hayata geçirilmiş oldu. Proje sonunda 10 bin dekar olan sulama alanı yaklaşık olarak 30 bin dekara ulaşıyor. Ayrıca bu projeden  yaklaşık 1500 aile faydalanacak.

Karaisalı, Aladağ, Pozantı ve Saimbeyli ilçelerimizde hayata geçirilen 7 tane Yerüstü Sulaması Bakım Onarım Projesi ile de 9 bin dekar olan sulama alanı yaklaşık 40 bin dekara çıkarıldı. Bu projeden de 2 bin aile yararlanmış olacak.

Tufanbeyli ilçemizde de 1 tane hayvansal içme suyu ve sulama amaçlı göletin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Proje sonunda 4 bini küçükbaş olmak üzere 5 bin hayvana içme suyu sağlanacak. Ayrıca yaklaşık 300 aile de bu projeden yararlanacak.

Pozantı ve Saimbeyli ilçelerinde ise elektrik kullanmadan kendi enerjisini üreten 2 tane türbin-pompa projesi ile bölgedeki sulama alanı yaklaşık 10 bin dekara ulaşacak ve bu projeden de yaklaşık 1000 aile faydalanacak.

OPRUKÇU: “ASKİ HEM ŞEHİRDE HEM KIRSALDA VATANDAŞININ YANINDA”

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU, ” Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey’in talimatlarıyla ciddi ve başarılı işlere imza attık. Cumhuriyet tarihinde su gitmeyen bölgelere su götürdük. Şimdi de yıllardır el değmemiş, ıslah ve temizleme çalışmaları yapılmamış dere ve göletlerin ASKİ’ye devrolmasıyla birlikte, ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca bu proje ile bölge halkına da hem tarım hem de hayvansal alanda büyük katkı sağlıyoruz. Biz hizmet etmek için geldik; şehir merkezi ya da kırsal fark etmez. Her zaman vatandaşımızın yanındayız.” dedi.

18 Haziran 2017 14:50
Bu Haberi Yazdır

Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa