Kozan’ın Postkabasakal köyünden, Adana Huzurevinde çalışan Yahya dört gündür kayıp
4 gün önce ablasını telefonla arayıp, “Ben sizi çok üzdüm, hakkınızı helal edin” dedikten sonra ortadan kaybolan Yahya’yı arama çalışmaları devam ediyor. Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hasta bakıcı olarak çalışan Yahya Han Doğan, 15 Ocak’ta Seyhan Baraj gölü üzerinde bulunun Çatalan Köprüsü’ne geldi.
‘SİZİ ÇOK ÜZDÜM HAKKINIZI HELAL EDİN’
Otomobilini park eden Yahya Han Doğan, ablası Hacer Dokuyucu’yu arayıp, “Ben sizi çok üzdüm, hakkınızı helal edin” dedi. Cep telefonunun aracına bırakan Yahya Han Doğan’dan bir daha haber alınamadı.

ARACI TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU
Bunun üzerine aile, polise giderek Yahya Han Doğan’ın bulunmasını istedi. İhbar üzerine polis, Yahya Han Doğan’ın otomobilini Çatalan Köprüsü üzerinde terk edilmiş olarak buldu.

GEÇİŞ ANI KAMERALARLA TESPİT EDİLDİ
Doğan’ın intihar ettiğini değerlendiren su altı polisleri, 3 gün boyunca baraj gölünde arama yaptı, ancak bir sonuç alamadı.Olay günü Doğan’ın otomobilinin köprü üzerinden geçiş anını güvenlik kameralarından tespit eden ekipler aramayı genişletti.

AİLESİ ORMANLIK ALANDA ARAMA YAPIYOR
Ailesi ise, Yahya Doğan’ı ormanlık alanda aradı. Gözyaşları içinde kardeşinden bir iz bulmaya çalışan abla Hacer Dokuyucu, ” Neredesin Yahya, biz millete acırken aynı duruma biz düştük” dedi. Çalıların arasında gözyaşı dökerek kayıp kardeşini arayan Dokuyucu güçlükle ayakta durdu. Kardeşini aramaktan yorgun düşen Eyüp Doğan ise, ” Kardeşimin ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz, ondan bir iz arıyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz” dedi
19 Ocak 2018 11:52