• Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Belirlendi.
    Yeni Parti Kozan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Belirlendi.
  • İMAMOĞLU’NDA TÜNELDEKİ GÖÇÜKTE ÖLÜ SAYISI 2’YE ÇIKTI
    İMAMOĞLU’NDA TÜNELDEKİ GÖÇÜKTE ÖLÜ SAYISI 2’YE ÇIKTI
  • ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ Yeni Dekan Prof. Dr. Harun Bal Oldu
    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ Yeni Dekan Prof. Dr. Harun Bal Oldu
  • MISIR FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN
    MISIR FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN
  • KOZAN’DA POLİS DENETİMLERİ: 7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
    KOZAN’DA POLİS DENETİMLERİ: 7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
  • KOZAN TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE MAVİ LİSTE SAHAYA ÇIKIYOR “BİRLİKTE GÜÇLÜ, BİRLİKTE KARARLI”
    KOZAN TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE MAVİ LİSTE SAHAYA ÇIKIYOR “BİRLİKTE GÜÇLÜ, BİRLİKTE KARARLI”
  • Hem asfalt şantiyesi hem de bölgedeki çöplük mahalle sakinlerini canından bezdirdi.
    Hem asfalt şantiyesi hem de bölgedeki çöplük mahalle sakinlerini canından bezdirdi.
  • 4. GELENEKSEL KARACAOĞLAN GÖLLER YAYLA ŞÖLENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
    4. GELENEKSEL KARACAOĞLAN GÖLLER YAYLA ŞÖLENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
  • YIKILAN İMAM HATİP LİSESİ ALANINDA YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI
    YIKILAN İMAM HATİP LİSESİ ALANINDA YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI
  • 73 yaşındaki Yusuf Seğmen, 23 Yıl Aradan Sonra Yeniden MHP Kozan İlçe Başkanı Oldu
    73 yaşındaki Yusuf Seğmen, 23 Yıl Aradan Sonra Yeniden MHP Kozan İlçe Başkanı Oldu
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI

Kayhan yolu üzerinde meydana gelen...

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ
İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, ÇIKAN...

MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER
MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER

Adana'ya Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya giden Kozan...

ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ
ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ

Kozan'a bağlı Çokak Köyü'nde meydana...

ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN
ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN

Kozan'ın Çamdere Köyü (Menteşe) den...

KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR
KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR

Kozan’ın Bucak Köyü Cennet Vadisi...

KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI
KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI

Tam listeyi görmek için sitemizi...

Şehit Arda Can MTAL’den Sıfır Atığa Yerli Çözüm: Öğrenciler Geri Dönüşüm Makinesi Üretti
Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çevre bilincini artırmak ve öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla örnek bir projeye imza attı. Okulda, öğrenciler ve öğretmenlerin ortak çalışmasıyla kağıt ve plastik atıkları öğütebilen bir geri dönüşüm makinesi geliştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2017 yılında başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen çalışma...

Bu Yaziyi Whatsapp'ta Paylas
Şehit Arda Can MTAL’den Sıfır Atığa Yerli Çözüm: Öğrenciler Geri Dönüşüm Makinesi Üretti

Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çevre bilincini artırmak ve öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla örnek bir projeye imza attı. Okulda, öğrenciler ve öğretmenlerin ortak çalışmasıyla kağıt ve plastik atıkları öğütebilen bir geri dönüşüm makinesi geliştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2017 yılında başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen çalışma ile sanayide kullanılan atık malzemelerin yeniden üretime kazandırılabileceği uygulamalı olarak öğrencilere gösteriliyor.

Makine Teknolojileri Alanı Öğretmeni ve Makine Mühendisi Mehmet Akyar, geliştirilen makinenin öğrencilerle birlikte tasarlanıp üretildiğini belirterek, projenin temel amacının çevre bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.

Akyar, “Şu anda prototip olarak geliştirdiğimiz makine, kağıt ve plastik atıkları öğütebiliyor. Buradaki en önemli hedefimiz öğrencilerimizin geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanması ve sanayide ortaya çıkan atıkların yeniden ekonomiye kazandırılabileceğini uygulamalı olarak öğrenmeleridir.” dedi.

Projede görev alan öğrenciler de çalışmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade etti.

Öğrenci Enes İpek, öğretmenlerinin desteğiyle çevreye katkı sağlayan bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, meslek liselerinde alınan eğitimin kendilerine yalnızca diploma değil, aynı zamanda meslek kazandırdığını söyledi. Okulda kağıt, plastik, cam, atık pil ve kullanılabilir metal malzemelerin geri dönüşüme kazandırıldığını ifade eden İpek, bu çalışmaların küresel ısınmayla mücadele açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Okul Müdürü Bünyamin Akbulut ise eğitim öğretim yılının başında sıfır atık kapsamında bir proje geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, öğretmen ve öğrencilerin ortak emeğiyle geri dönüşüm makinesinin ortaya çıktığını söyledi.

Akbulut, “Amacımız öğrencilerimize çevre bilinci kazandırırken aynı zamanda teknik bilgi ve becerilerini uygulayarak geliştirmelerini sağlamaktı. Ortaya çıkan bu çalışma hem eğitim hem de çevre açısından örnek bir proje oldu. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projede yer alan 11. sınıf öğrencisi Berat Çolakoğlu da sınıflarında biriken kağıt ve plastik atıkları toplayarak geri dönüşüm sürecine dahil ettiklerini belirtti.

Çolakoğlu, “Gelecek bizim elimizde. Çevremizi ne kadar temiz tutarsak geleceğimiz de o kadar güzel olur. Bu tür projeler hem doğayı koruyor hem de bizlere sorumluluk bilinci kazandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen ve öğrencilerin ortak emeğiyle geliştirilen geri dönüşüm makinesinin ilerleyen süreçte farklı atık türlerini de işleyebilecek şekilde geliştirilmesi hedeflenirken, proje okulda çevre bilincinin yaygınlaştırılması adına örnek uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.

22 Haziran 2026 11:06
Bu Haberi Yazdır

Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa