• 70 KİŞİLİK TYP ALIMI İÇİN 1.348 KİŞİ BAŞVURDU
    70 KİŞİLİK TYP ALIMI İÇİN 1.348 KİŞİ BAŞVURDU
  • Okul Müdüründen Kamu Yararı Çağrısı: “Doğru Olan Yapılsın”
    Okul Müdüründen Kamu Yararı Çağrısı: “Doğru Olan Yapılsın”
  • Kozan’ın Tarihi Mirasına Yakışmayan Görüntü: Hoşkadem Camii Altındaki İş Yeri Çöplüğe Döndü
    Kozan’ın Tarihi Mirasına Yakışmayan Görüntü: Hoşkadem Camii Altındaki İş Yeri Çöplüğe Döndü
  • KOZAN’DA BİR HAFTADA YOĞUN DENETİM
    KOZAN’DA BİR HAFTADA YOĞUN DENETİM
  • İmamoğlu ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Evren Etgü ve oğlu Abdullah Etgü, hastanede yoğun bakıma alındı.
    İmamoğlu ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Evren Etgü ve oğlu Abdullah Etgü, hastanede yoğun bakıma alındı.
  • KOZANLIYA VERİLEN HUZUREVİ SÖZÜ NEDEN TUTULMADI?
    KOZANLIYA VERİLEN HUZUREVİ SÖZÜ NEDEN TUTULMADI?
  • ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ! İNŞAATTAN DÜŞEN DEMİR ÇUBUK BEKLEME KULÜBESİNE DÜŞTÜ
    ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ! İNŞAATTAN DÜŞEN DEMİR ÇUBUK BEKLEME KULÜBESİNE DÜŞTÜ
  • Kilgen, Tabak ve Deliçay’da Islah Çalışmaları Başlıyor
    Kilgen, Tabak ve Deliçay’da Islah Çalışmaları Başlıyor
  • KOZAN DA POLİS DENETİMLERİNDE SİLAH VE UYUŞTURUCU MADDE ELEGEÇİRİLDİ
    KOZAN DA POLİS DENETİMLERİNDE SİLAH VE UYUŞTURUCU MADDE ELEGEÇİRİLDİ
  • Kozan’ın Özgür Sesi Otağ TV, 33. Yaşını Görkemli Bir Geceyle Kutladı
    Kozan’ın Özgür Sesi Otağ TV, 33. Yaşını Görkemli Bir Geceyle Kutladı
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
Otağ TV Yayıncılık A.Ş.
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI
KAMYON ÇARPAN YAYA KURTARILAMADI

Kayhan yolu üzerinde meydana gelen...

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ
İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, TAYFUR AYAN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU’NDA HUSUMETLİ AİLELER ÇATIŞTI, ÇIKAN...

MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER
MİTİNG YOLUNDA KAZA 4 ÖLÜ 20 YARALI ve İSİMLER

Adana'ya Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya giden Kozan...

ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ
ÇOKAK KÖYÜ’NDE SİLAHLI ÇATIŞMA 5 ÖLÜ

Kozan'a bağlı Çokak Köyü'nde meydana...

ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN
ŞEHİDİMİZ VAR KOZAN

Kozan'ın Çamdere Köyü (Menteşe) den...

KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR
KOZAN BUCAK’DA 200 KİLOLUK DOMUZU AVLADILAR

Kozan’ın Bucak Köyü Cennet Vadisi...

KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI
KOZAN 2017 REFERANDUM MAHALLE VE KÖY SONUÇLARI

Tam listeyi görmek için sitemizi...

KOZ-YAR’DAN DEPREMİ UNUTMA. KORKU DEĞİL, HAZIRLIK ZAMANI MESAJI
Kozan Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği (KOZ-YAR), 6 Şubat depreminin üçüncü yıl dönümünde anlamlı ve özel bir etkinliğe imza attı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 6 Şubat depreminde yaşananlar ile arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Gösterimi izleyen katılımcılar, adeta...

Bu Yaziyi Whatsapp'ta Paylas
KOZ-YAR’DAN DEPREMİ UNUTMA. KORKU DEĞİL, HAZIRLIK ZAMANI MESAJI

Kozan Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği (KOZ-YAR), 6 Şubat depreminin üçüncü yıl dönümünde anlamlı ve özel bir etkinliğe imza attı.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 6 Şubat depreminde yaşananlar ile arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Gösterimi izleyen katılımcılar, adeta o karanlık gecelere geri döndü; duygusal anlar yaşandı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı KOZ-YAR üyesi İsmail Bünyamin Akbulut yaptı. Deprem gerçeğinden kaçmanın mümkün olmadığını vurgulayan Akbulut, bölgemizin aktif deprem fayları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, “O günler için bu günden hazırlıklı olmak zorundayız” dedi. Derneğin, felaketin hemen ardından kurulduğunu belirten Akbulut, artık sorumluluk alma vaktinin geldiğini ifade etti.

Bölgede 6 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek fayların bulunduğunu anımsatan Akbulut, bunun bir korku nedeni değil, hazırlık için güçlü bir gerekçe olduğunu dile getirdi. Kozan’da Yesevi Arama Kurtarma İlçe Teşkilatı’nı kurduklarını söyleyen Akbulut, akreditasyon sürecinin devam ettiğini, eğitimlerin bizzat Kozanlı gönüllüler tarafından alındığını belirtti.
“Yarın ‘keşke’ dememek için bugün elimizi taşın altına koyacak, bu sorumluluğu paylaşacak gönüllülere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” diyerek çağrıda bulundu.

Programda, Hatay’daki depremi birebir yaşayan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Elif Yüceli de söz aldı. Saat 04.17 sabahını anlatan Yüceli, o an yaşamanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu fark ettiğini söyledi. Hayata bakış açısının tamamen değiştiğini belirten Yüceli, kendilerine kucak açan Kozanlılara teşekkür etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tarafından dua edildi. Ancak program yalnızca dualarla sınırlı kalmadı. Alanda sergilenen jeneratörler, demir kesme makasları, beton kırıcılar, arama kurtarma ekipmanları ve ilk yardım malzemeleri tanıtılarak, o geceyi yaşayanlara ve izleyenlere hazırlığın hayati önemi bir kez daha gösterildi.

Aşure ikramının ardından program, cadde üzerinde kurulan ve deprem gecesi ile sonrasında hafızalara kazınan karelerden oluşan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

5 Şubat 2026 15:53
Bu Haberi Yazdır

Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa