Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 26 Ocak – 2 Şubat 2026 tarihleri arasında ilçe genelinde yürütülen asayiş ve trafik uygulamalarında önemli sonuçlar elde edildi.
“Kozan’a Güven” uygulamaları kapsamında hafta boyunca gerçekleştirilen şok denetimlerde, 42 farklı noktada toplam 274 emniyet personeli görev aldı. Yapılan kontrollerde trafik ihlallerinden uyuşturucu suçlarına, aranan şahısların yakalanmasından ağır ceza gerektiren suçlara kadar birçok olaya müdahale edildi.
Denetimler sırasında 3 araca modifiyeden işlem uygulanırken, 89 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası kesildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 10 araç ve 4 motosiklet trafikten men edildi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise 1,91 gram ve 182 adet uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi. Olayla bağlantılı olarak 2 uyuşturucu satıcısı yakalandı.
Ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslara yönelik çalışmalarda;
-
Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs,
-
Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan 12 yıl 22 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs,
-
Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs,
-
Kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından aranan 1 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi ve tutuklandı.
Öte yandan ilçede önceki akşam meydana gelen kasten öldürme olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayın iki şüphelisi ile kaçmalarına yardım ettiği belirlenen iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliği için denetim ve uygulamaların aralıksız süreceğini vurguladı.
2 Şubat 2026 14:47