Kozan’ın 60. Eczanesi olan ASUDE Eczanesi Hacıuşağı Mahallesi 2 No’lu Sağlık Ocağı Yanında Hizmete Verecek
Kozan’da sağlık alanında önemli bir ihtiyaç daha karşılandı. İlçenin 60. eczanesi olan Asude Eczanesi, genç eczacı Asude Özdemir tarafından Hacıuşağı Mahallesi Medrese Sokak No:11/B’de, 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi karşısında düzenlenen törenle hizmete girdi.
Açılışa Adana Eczacılar Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, Eczacılar Odası Kozan Temsilcisi Hakan Can, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, ilçedeki eczacılar, Özdemir ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.
Misafirlerle tek tek ilgilenen genç eczacı Asude Özdemir, annesi Kutlay ve babası Ali Özdemir ile birlikte davetlilerin katılımından dolayı teşekkür etti.
Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Atlı ve Adana Eczacılar Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, Asude Eczanesi’nin Kozan’a hayırlı olmasını dileyerek, genç eczacının bilgi birikimi ve enerjisiyle hastalara faydalı olacağına inandıklarını ifade ettiler.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle eczane resmen açıldı.
2023 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Özdemir, iki yıl Ankara’da yardımcı eczacılık yaptıktan sonra memleketi Kozan’da kendi eczanesini açarak hizmete başladı.
#kozan #asudeeczanesi #sağlıkhizmetleri #eczane #yerelhaber #kozanhaberleri
11 Eylül 2025 14:07